Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Drumband St. Rochus succesvol in Obbeeg
De Hulsbergse Drumband St. Rochus nam op zondag 28 april deel aan het drumbandfestival zoals dat door Drumband Harm. Concordia in Obbicht werd georganiseerd. Om 13.45u begon de korte streetparade door de Obbichtste straten. Maar de echte 'finale' speelde zich af op het Marktplein. Hier liet St. Rochus middels een mooi showdefilé zien waar zij de laatste weken hard voor had gerepeteerd. Tijdens een mooi schouwspel van ca. 8 minuten werd het publiek getrakteerd op diverse bochten, counters en andere showfiguren. Het aanwezige publiek kon dit zeer waarderen. Na dit intensieve straatparcours had de vereniging even een verdiende adempauze, alvorens zij om 16.45u een fraai concert verzorgde. 
Aan het einde van de dag bleek tijdens de prijsuitreiking dat de jury met name onder de indruk was van tambour-maitre Jan Volders die een 1e prijs ontving als beste tambour-maitre !
Voor hem én de gehele vereniging een mooie afsluiter van deze geslaagde zondag.    
 
Lenteconcert zaterdag 20 april

Lenteconcert zaterdag 20 april
Op zaterdag 20 april organiseerde Drumband St. Rochus een concertavond met een aantal bevriende muziekverenigingen. Deze muzikale avond begon om 19.00u en de spits werd afgebeten door Drumband Harm. Walburga uit Amby. Zij zette meteen de muzikale toon met een leuk, populair concert. Daarna was het muzikale woord aan Drumband St. Gertrudis, Wijlre, Drumband Harm. St. Cecilia, Mheer en Drumband St. Jozef uit Buchten. Wij als vereniging sloten de avond, nadat iedere vereniging een mooi concert had gegeven. Er klonken bewonderenswaardige klanken, maar er werd ook gelachen, meegeklapt en soms zelfs meegedanst....

De concertavond vond plaats in ons verenigingslokaal, Cafe-Zaal Op de Trepkes en dit muzikale samenzijn werd goed ontvangen. Dit Lenteconcert zal dus zeker vervolg krijgen in de toekomst!  

 
Wederom succes voor Rochus solisten !

Enkele leerlingen van JES (Jeugdensemble St. Rochus) namen op zaterdag 23 en zondag 24 maart jl. in Merkelbeek deel aan de Limburgse Kampioenschappen voor slagwerksolisten. Ook nu keerden Rick Habets, Maikel Leurs, Roy Souren en Wouter ten Vaarwerk weer tevreden huiswaarts met mooie punten op zak. Het muzikale trio Maikel Leurs, Roy Souren en Wouter ten Vaarwerk werd zelfs Limburgs Kampioen!  
Dankzij hun behaalde goede scores ontvingen zij een uitnodiging voor de Nederlandse Kampioenschappen. Deze worden gehouden op zaterdag 15 juni in Heel.

Succesvolle solisten 
Drumband St. Rochus organiseerde op zondag 3 februari het Solistenconcours van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen voor het district Heerlen. Onze jeugdslagwerkers beten het spits af en mochten het solistenconcours om 10.00u openen. Nadat nog een aantal andere solisten van andere verenigingen aan de beurt waren geweest, werden rond de middag de 1e resultaten bekend gemaakt. Zij hoefden dus niet lang in spanning te wachten. De resultaten logen er niet om en waren als volgt: Lotte Vliegen 75 punten, Joep Vliegen 80 pnt, Roy Souren 83 pnt, Rick Habets 85 pnt, het duo Rick Habets en Joep Vliegen 84 pnt, Maikel Leurs 87 pnt, Wouter ten Vaarwerk 84 pnt en het trio Maikel, Wouter en Roy behaalde 85 punten. Zeer mooie resultaten dus, waarbij zowel het duo als het trio mooie, glimmende medailles wonnen omdat zij als duo of trio het hoogst aantal punten hadden behaald in hun divisie. Rick Habets, Maikel Leurs en het trio ontvingen zelfs een uitnodiging voor de Limburgse Kampioenschappen die op 23 en 24 maart worden georganiseerd. Overigens behaalde Jesse Gaemers een paar weken eerder op 20 januari al een mooie 1e prijs met 83 punten tijdens het solistenconcours van het district Maastricht. Kortom, deze fraaie resultaten zijn weer een geweldige opsteker voor alle slagwerkers en het resultaat van hard werken en een goede inzet van zowel slagwerkers als ook hun opleiders. Dame en heren, van harte gefeliciteerd ! 

Na de middagpauze ging het drukke programma verder en de diverse solisten lieten op muzikale wijze goed van zich horen. Nadat jurylid Jos Schoevers alles vakkundig had beoordeeld, begon omstreeks 18.10u de prijsuitreiking van dit middaggedeelte. De diverse bekers en medailles werden door Frans Verboeket en cultuurwerhouder Jacques v.d. Berg uitgereikt en omgehangen bij de trotse slagwerkers en leverden gelukkige gezichten op. 
Het complete puntenoverzicht van de gehele dag is HIER terug te vinden. Ook zullen op deze site binnenkort de foto's te bewonderen zijn.

 
Rust zacht Jeu

Op maandagavond 7 januari, net na onze 1e repetitie in het nieuwe jaar, bereikte ons het droevige bericht dat Jeu Lemmens is overleden. Hij lag pas sinds de kerstdagen in het ziekenhuis en het leek erop alsof hij heel langzaam weer wat aan de beterende hand was. Voorzichtige afspraken over een ziekenhuisbezoek werden al gemaakt. Zijn overlijden kwam dus zeer onverwacht. 
Jeu mocht 71 jaar worden. 

Jeu was bijna 20 jaar lid van onze vereniging en was een zeer gedreven ondersteunend lid. 
Hij was altijd aanwezig op de repetities en heeft zich op diverse fronten zeer verdienstelijk gemaakt voor onze vereniging. Wij zijn hem zeer dankbaar voor zijn jarenlange steun.

Op zaterdag 12 januari namen wij in de Clemens kerk gezamenlijk afscheid van hem. Daarnaast mochten wij hem begeleiden naar zijn laatste rustplaats aan de Wissengrachtse begraafplaats, als laatste eerbetoon. 
Jeu, rust zacht... 

 
Kalenderactie Drumband St. Rochus

Kalenderactie Drumband St. Rochus
In de week van 3 december verschijnt wederom de jaarlijkse 'Hulsberg' kalender. Deze inmiddels welbekende kalender bevat authentieke foto's van het huidige Hulsberg, maar met name ook foto's van vroeger. De leden van de Drumband komen hiervoor aan de deur gedurende de week vanaf 3 december en de week daaropvolgend. Mocht u niet thuis zijn of wilt u op voorhand alvast een kalender reserveren, dan kunt u contact opnemen met de heer Hub Limpens via 045-4051300. 
Bij voorbaat willen wij alvast iedereen bedanken die ons steunt door middel van het kopen van deze kalender!   
Sinterklaas op bezoek bij St. Rochus

Op zondag 25 november was Sinterklaas op bezoek bij St. Rochus. Omstreeks 18.00u werd op de deur van het verenigingslokaal geklopt en daar verscheen St. Nicolaas met zijn zwarte Pieten om de Rochusfamilie te veraangenamen met een bezoek.

 

Het was een bezoekje met een speciaal tintje, het was nl. de 20e keer dat Sinterklaas in zijn drukke schema de Rochusleden aandeed. Hier werd dan ook even bij stilgestaan door voorzitter Nick Huntjens die op zijn beurt eens een cadeautje aan Sinterklaas gaf die hier blij verrast door was! 
De leden werden zoals ieder jaar voorzien van de mooiste en origineelste surprises en sommigen hadden zelfs het voorrecht de staf van Sinterklaas te mogen vasthouden of zelfs in zijn stoel te mogen zitten. Ook werden wederom mooie liedjes ten hore gebracht, sommige leden lijken hun roeping te hebben gemist.... de Voice is er niets bij... :-) 
Daarnaast gaven enkele JES leden een mooi optreden, speciaal voor Sinterklaas, hij was er zichtbaar van onder de indruk. 
Nadat de Pieten alle moeders, vriendinnen en kinderen wat lekkers hadden toegestopt, vervolgden zij samen met Sinterklaas hun drukke programma, op weg naar andere kinderen die met smart op de Goedheiligman zaten te wachten…. 
Onder luid gezang werd hij uitgezwaaid, iedereen met een gelukzalige glimlach achterlatend…

 
Rust zacht 'oma Mien'

Op vrijdag 16 november jl. bereikte ons het droevige bericht dat mw. Mien Martens-Bruls was overleden. Zij was een tijdje ziek, maar voor velen kwam haar overlijden toch nog onverwacht. Zij mocht de gezegende leeftijd van 88 jaar bereiken. 

'Oma Mien' was niet alleen moeder van onze leden Wiel en Henk Martens, maar is ook jarenlang (bestuurs)lid van onze vereniging geweest. Zij heeft zich op diverse fronten zeer verdienstelijk gemaakt voor onze Drumband. Zij was vroeger een van de drijvende krachten achter de wekelijkste kienavonden en sloeg geen jaar, geen dag over om te helpen tijdens de donateurs- en kalenderactie en feestweekenden, etc. Wij zijn haar zeer dankbaar hiervoor. 

Op vrijdag 23 november namen wij in de Clemens kerk gezamenlijk afscheid van haar. Daarnaast vonden we het heel bijzonder om als vereniging haar te mogen begeleiden naar haar laatste rustplaats aan de Wissengrachtse begraafplaats, als laatste eerbetoon. 'Oma Mien', rust zacht.....

 
Koninklijke voorzitter

Op zaterdag 13 oktober tijdens de jaarlijkse St. Rochusavond, werd Gouden jubilaris en voorzitter Nic Huntjens koninklijk onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau !! Of gewoon gezegd: 'hae kreeg un lintje'! Burgemeester Vos was speciaal voor hem aanwezig om hem te voorzien van de bijbehorende versierselen. Nic kreeg deze verdienste als dank voor het vele werk dat hij o.a. doet voor 'zijn' Drumband St. Rochus, alwaar hij zoals gezegd al 50 jaar lid van is, 40 jaar bestuurslid, 22 jaar vice voorzitter, sinds 2 jaar voorzitter, etc. etc. Ook heeft hij zich jarenlang belangeloos ingezet voor Carnavalsvereniging De Beumerwalders en SV Hulsberg. Al met al dus een hele bijzondere ambassadeur op het gebied van sport en cultuur, hetgeen hem dit welverdiend lintje heeft opgeleverd! Nic, nogmaals proficiat !!

 
Geslaagd feestweekend!
St. Rochus kan terugzien op een gezellig en geslaagd feestweekend. Zij vierde op 22, 23 en 24 juni het feit dat ze 55 jaar geleden werd opgericht. 

Het weekend werd afgetrapt met een ouderwetse kienavond, hetgeen menig (ouder) vrouwenhart sneller deed kloppen. De 'döpkes' werden uit de kast gehaald en afgestoft en de dames (en een enkele heer) maakten er een gezellige avond van. Menigeen keerde met een mooie geldprijs tevreden huiswaarts. 

De zaterdag was met name gereserveerd voor het Oud Hulsbergs Schuttefiës. Een uniek burgersschuttersfeest dat St. Rochus voor de 2e keer organiseerde op de terreinen van Camping 't Hemelke. Aan dit gezellige evenement deden 18 enthousiaste schutterijen mee, die ieder op eigen wijze hun geweldige best hadden gedaan om goed voor de dag te komen. 

Nadat iedereen eerst in een korte optocht door een aantal Hulsbergse straten was getrokken, begonnen omstreeks 14.15u de zestallen aan de onderdelen bölkes schieten, windbuksschieten, kruisboogschieten, handboogschieten, trommelen of exerceren. Nadat deze onderdelen allemaal afgerond waren, was het omstreeks 18.00u de beurt om te starten met het koningsvogelschieten. Waar eerst nog een gezamenlijke winst werd nagestreefd, was het nu ieder voor zich, want de grootste eer en prijs die hier te behalen viel, was Schutterskoning 2012. Ieder individu deed dan ook hartstikke zijn best, maar het was tenslotte Peter Leurs (van Schutterij 13, De Beumies) die het laatste stukje op de juiste manier raakte en letterlijk de 'vogel aafsjoot'. Nadat alle teams en de nieuwe schutterskoning met prijzen werden geëerd, liep het feest langzaam ten einde.

De prijzen die tijdens het Schuttersfeest werden verdeeld, waren als volgt:
* Beste koningspaar:  schutterij nr. 5 'de mannen aan ut buffet'
* Beste Koningin: schutterij nr. 3 'Wissengracht' 
* Beste koning:  schutterij nr. 14 'Vankan' 
* Beste commandant: schutterij nr. 12 '(S)hooters' 
* Beste geweerdrager: schutterij nr. 2 'Sint R' Kloas' 
* Beste muzikant:  schutterij nr. 6 'Middernachtwacht' 
* Beste marketentster: schutterij nr. 1 'De 7 musketiers' 
* Beste bieleman: schutterij nr. 13 'De Beumies' 
* Mooiste/origineelste geheel: schutterij nr. 10 'SVH Revue' 
* Burgerschutterskoning:  Peter Leurs (schutter van schutterij nr. 13, 'De Beumies') 
* 3e prijs algehele wedstrijd: schutterij nr. 18 ' Perenweg' 
* 2e prijs algehele wedstrijd: schutterij nr. 8  'Pataj complet' 
* 1e prijs algehele wedstrijd: schutterij nr. 4 'Net der naeve'  

Foto's van deze gezellige middag zijn HIER terug te vinden (met dank aan Gerd Booten van het Calamiteitenfonds.... :-)    

Na het gezellige feest op de wei begon het in de feesthal beneden langzaam gezellig druk te geraken, waar de rock coverband Second Half klaar stond om te beginnen. Het was een super gezellige avond, alle aanwezigen vermaakten zich prima met de ruige en stevige klanken van Second Half, alwaar Hub Hamers jr. maar weer eens goed liet horen en zien waar hij de 1e noten van het trommelen heeft mogen leren… J 

De zondag stond in het teken van een groot jubileumdrumbandfestival. St. Rochus mocht rekenen op de komst van maar liefst 20 korpsen. De weergoden waren ons echter niet zo gunstig gezind, aangezien het rond 11.00u begon met regenen. Deze wolkbreuk hield aan tot ca. 18.00u. De concerten waren om 10.30u begonnen zoals gepland. Maar naarmate meer korpsen in Hulsberg arriveerden, namen ook de regendruppels in omvang en hevigheid toe! St. Rochus besloot toen met pijn in het hart de optocht af te lassen, de steeds erger wordende regen liet ons geen keus…. hoe jammer het ook was, wij wilden en konden de deelnemende (show)korpsen dit niet aandoen. De concerten begonnen daarom weer wat vroeger en nadat ieder korps had laten horen wat zij op muzikaal gebied waardig was, werd de concertdag omstreeks 18.45u afgesloten. Nadat e.e.a. was opgeruimd en de nog aanwezige muzikanten langzaam naar huis vertrokken, begon om 20.00u de Hulsbergse kapel Sumavanka haar volksstumliche klanken te laten klinken. De leden van St. Rochus waren 'vrij' deze avond en zij maakten er onderling en dankzij de gezellige muziek een geslaagd feestje van. Zelfs een heuse optocht met defile was onderdeel van deze avond…. 

Foto's van de musicerende korpsen vind je HIER (wederom met dank aan Gerd Booten)

De maandag tenslotte was gereserveerd voor het opruimen van de feesthal. Maar met zijn allen en met hulp van de fam. Dormans was ook dit klusje gauw geklaard. 's Avonds werd op de camping nog even nageborreld over het mooie weekend en werd alweer uitgekeken naar het volgende jubileum over 5 jaar…..   

 
Succesvolle solisten JES !!!!
Op zondag 29 januari namen de leerlingen van JES (Jeugd Ensemble St. Rochus) deel aan het solistenconcours zoals dat door de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen in Wijlre werd georganiseerd. Zeven solisten traden op, waarvan sommige ook nog in een duo of trio hun muzikale kunsten lieten horen. Om 11.50u werd gestart met het eerste optreden. Nadat iedereen aan de beurt was geweest, werden omstreeks 13.00u de resultaten bekend gemaakt. Dat het vele oefenen zijn vruchten had afgeworpen, werd al gauw duidelijk: Roy Souren 83 punten, Maikel Leurs 87 punten, Jesse Gaemers 85 punten, Wouter ten Vaarwerk 87 punten, Rick Habets 83 punten, duo Ellen ten Vaarwerk en Joep Vliegen 78 punten, duo Jesse Gaemers en Rick Habets 82 punten, trio Wouter ten Vaarwerk, Maikel Leurs en Roy Souren 83 punten en Joep Vliegen 80 punten. Concreet betekent dit dat Wouter ten Vaarwerk en Maikel Leurs de winnende beker in de Jeugddivisie mee naar huis namen, Jesse Gaemers won de 5e divisie en het trio Wouter ten Vaarwerk, Maikel Leurs en Rick Habets wonnen de hoogste prijs bij de ensembles. Daarnaast worden de heren ten Vaarwerk, Leurs en Gaemers ook nog uitgenodigd voor de Limburgse Kampioenschappen. Kortom, mooie resultaten waar iedereen trots op kan zijn. Dame en heren, van harte gefeliciteerd met deze geweldige prijzen, chapeau !! Klik HIER voor het filmpje van het trio. 

 
Weer prinselijk paar binnen de Rochusfamilie!!
Dat St. Rochus goed is in het aanleveren van prinselijke (jeugd)paren, was al bekend. En ook dit jaar is het nieuwe Beumerwaldse Prinsenpaar wederom 'van St. Rochus'! Niet alleen de prins is lid van onze vereniging, ook zoon Rick behoort tot de Hulsbergse tamboers!! Prins Eric en prinses Vianne van harte gefeliciteerd !! En dat Eric de prinsenproclamatie spectaculair wilde maken, bewees hij door te schitteren van afwezigheid.... weliswaar ongewild en dus moest prinses Vianne alle plichtplegingen zonder haar prins afhandelen, doch met de deskundige hulp van de kids. 
Gelukkig is Eric weer aan de beterende hand en werd hij samen met zijn prinses tijdens de Jeugdproclamatie toch nog 'officieel' uitgeroepen. Klik HIER voor een filmpje van dit leuke moment. Namens St. Rochus willen wij Eric & Vianne nogmaals van harte feliciteren en wij hopen dat jullie een hele geweldige vastelaovestied tegemoet gaan!! ALAA F !!

 
Mooie resultaten behaald door JES-solisten op Nederlandse Kampioenswedstrijd!
In navolging van hun goede optreden op het solistenconcours van de LBT en vervolgens op de Limburgse Kampioenschappen, werden Jesse Gaemers, Rick Habets en Wouter Ten Vaarwerk uitgenodigd voor de Nederlandse Kampioenswedstrijd van de VNM voor drumbandmuzikanten. Deze kampioenswedstrijd vond plaats op zaterdag 29 oktober in Sociaal-Cultureel Centrum 'Den Durpsherd' in Berlicum (nabij Den Bosch). De heren hadden de laatste weken nog eens extra goed geoefend en de muzikale puntjes op de i gezet. Dit restulteerde dan ook in mooie uitslagen ! De heren kwamen uit in de Jeugddivisie en behaalden de volgende punten: Jesse 85, Rick 84 en Wouter 87 punten! Heren proficiat met deze mooie resultaten, geweldig. Rochus heeft zich goed laten zien, maar vooral laten horen !!! Voor een compleet overzicht van alle uitslagen, klik op DEZElink. 
Voor de live optredens van onze solisten, kijk hier voor RICK, deze is van WOUTERen kijk hier voor het filmpje van JESSE. Foto's vind je terug in ons FOTO ALBUM!
 
Mia, rust zacht....

Zaterdag 15 oktober 2011 bereikte ons het droevige bericht dat een grote steunpilaar en echtgenote van ons zeer gewaardeerd lid Hub Hamers, mw. Mia Hamers-Heijnen is overleden. Zij was al geruime tijd ziek. Mia overleed op de leeftijd van 69 jaar. 

Op vrijdag 21 oktober 2011 namen wij met pijn in het hart afscheid van de moeder van onze drumband. Maar ook van een markant en altijd even vrolijk dorpsmens op en top.

Vanaf het moment dat Mia haar Hub leerde kennen, kreeg zij de drumband er vanzelf bij. Door de jaren heen heeft zij zich enorm ingezet voor ondertussen ook haar drumband. Door steeds weer Hub te ondersteunen in zijn activiteiten in de drumband, maar ook door haar eigen enorme inbreng voor het wel en wee van St. Rochus en niet te vergeten jarenlang als kasteleinsvrouw van het verenigingslokaal Op de Trepkes.

Mede door haar tomeloze inzet is er al vele jaren de kalenderactie voor Hulsberg. Zowel de samenstelling als de verkoop aan de deur vond ze geweldig. Eerder maakte zij met andere leden ook kerststukjes en was ze naaister voor diverse kleding. Ook in de donateurskaartenactie was zij een drijvende kracht en dagenlang op pad in Hulsberg. En als Mia aanbelde, had zij altijd een hartelijk woordje en een leuk gesprek. 

De deur van huize Hamers stond altijd wagenwijd open voor allerlei activiteiten. Als je binnenkwam ging de afwas aan de kant en was er koffie en een warm gesprek, steeds onder toeziend oog van haar grote kleine huisvriend Kareltje, de papegaai. Nooit deed je een tevergeefs beroep op haar voor hulp of advies.

Mia was een echt dorpsmens en kon enorm genieten van een feestje in het dorp. Iedereen in Hulsberg kende Mia, fietsend door het dorp of te voet met haar boodschappentas was ze op pad, altijd keurig aangekleed met een mooi sjaaltje om de nek.

Samen met de Sjpasveugel was ze ook jarenlang onderweg om samen te genieten. En van een vakantie met de caravan naar de Alpen kon ze ook enorm genieten.

De laatste tijd moesten we Mia al te vaak missen bij onze activiteiten. Alhoewel zij in Baexem en Houthem ons toch nog kwam steunen langs de lijn.
De hele Rochusfamilie gaat Mia nu nog meer missen … 

Wij vonden het heel bijzonder om als laatste eerbetoon Mia te mogen begeleiden naar haar laatste rustplaats. De zon scheep volop en liet zich van haar beste kant zien, zij straalde evenveel warmte uit zoals Mia altijd deed. 

Mia, ontzettend bedank veur alles, rust zacht. Veer zulle uch nauts vergaete! 

 
Oudere berichten

Geslaagd St. Rochusfeest 
Op zaterdag 8 oktober hield Drumband St. Rochus haar jaarlijks St. Rochusfeest. Op het programma stond zoals altijd een bezoek aan de begraafplaats in de Wissengracht ter herdenking van onze overleden leden. Helaas speelden de weergoden niet mee en was het door de hevige regenval niet mogelijk om de tocht naar het 'ongerdurp' te maken zonder behoorlijk nat te worden. Renate, onze 'collega' van Houthem, die altijd 'The last post' ten gehore brengt op het kerkhof, was zo vriendelijk om deze aan het einde van de H. Mis te spelen, die wij traditiegetrouw muzikaal opluisterden.
Na de H. Mis werden in ons verenigingslokaal de jubilarissen gehuldigd; Funs Pluijmaekers (50 jaar), Bjorn Vleugels (25 jaar), Ilona Dormans-Vleugels (25 jaar), Leny Huntjens-Schilders (25 jaar) en Joep Limpens (10 jaar). Zij worden onderscheiden door de voorzitter en secretaris van het districtsbestuur Heerlen. Nadat de spelende leden ter gelegenheid hiervan een serenade brachten en iedereen in de gelegenheid werd gesteld om hun felicitaties over te brengen, ging de feestavond echt van start. Het begon al goed met een lekker eetbuffet. Onze huisdiskjockeys Maike en Christel hielden de muzikale sfeer er goed in. De jubilarissen 'mochten' in opdracht van de net genoemde dames de dansavond openen, waar ze uiteraard heel blij mee waren…. Daarna werd de feestavond nog 2x onderbroken voor enkele feestelijkheden: Jeu Lemmens werd uitgeroepen tot lid van verdienste en Jeffrey Bertram werd benoemd tot 'Mr. Rochus'. Al met al was een heel gezellige feestavond en zien we weer uit naar onze feest volgend jaar ! Het is weer voorbij die 'mooie' zomer.....
Nou ja de zomer is nog niet helemaal voorbij, maar voor velen is de zomervakantie wel alweer om! Ook de drumbandfamilie is weer begonnen met haar wekelijkse repetities. In haar zomerreces waren zij toch nog op diverse fronten actief. De vakantie werd afgetrapt met de gezellige toepavond. Daarnaast werd het tentfeest in Arensgenhout geopend met een rondgang van de Drumband en een week later droeg onze vereniging haar muzikale steentje bij met het begeleiden van de St. Rochusden. Om de stille maandagavond goed door te komen, werd er ook nog een heuse dartwedstrijd gespeeld met het dartteam van Op de Trepkes. Wederom een week later mochten we een gezellige familiedag beleven om vervolgens op maandag 22 augustus met frisse moed te beginnen. Komende weken staan in het teken van voorbereiding op ons St. Rochusfeest op 8 oktober en een week later de Streetparade in Heerlen. Kortom; genoeg werk aan de winkel!

Overigens: onze razende reporter, de heer Bert Ram heeft ook niet stilgezeten. Zijn frisse kijk op een aantal activiteiten worden op enthousiaste wijze aan het papier toevertrouwd. Zijn artikeltjes willen we jullie zeker niet onthouden, lees hieronder voor een mooie samenvatting van de gebeurtenissen!


GGD Zuid 22-8-2011, 
Beste leden van Drumband Sint Rochus. Ik heb gehoord dat jullie gisteren de jaarlijkse familiedag hebben gehad. Helaas moest ik me op het laatste moment afmelden. Omdat ik door het vochtige weer last had van klute aan de vot. Maar ik heb begrepen dat jullie zijn gaan jeux de boulen. Dat zal voor jullie geen probleem zijn geweest, jullie zijn toch al begaafd in het spelen met harde noten. Ik hoorde dat er net zoals bij het darten een paar talenten bij de drumband aanwezig waren. Ik wil geen namen noemen, maar als je met die ijzeren kloten zo dicht in de buurt van het putje kan komen dan ben je toch zeker een talent. Ook werd er fel gestreden om de ereplaatsen. Een paar keer moest er zelfs een meetlat bijgehaald worden om te bepalen wie de winnaar was geworden van een spannend duel. Op zeer professionele wijze werd met deze onbuigzame lat vanaf de ijzeren ballen naar het putje gereikt om de winnaar te bepalen. Helaas was het bij dit spel (in tegenstelling tot....) de bedoeling wie de kleinste lat had. Kort samengevat was het jeux de boulen volgens mij wel geslaagd, de een ammuseerde zich met de wedstrijdjes en de andere met het gerstenat in de pauzes. De prijzen werden verdeeld onder Niek, Leon en Germy. Niek was van te voren al een titelkandidaat, Dit omdat hij altijd al een man met ballen is geweest. De echte verassing was Leon Bertram, die op een schitterende wijze tweede werd. Met een verbluffende techniek wist hij telkens weer op de juiste plaats zijn ballen in het grind te leggen en op die manier vervolgens de jeux de boul ballen te gooien. Velen vonden dit een rare techniek, maar hij werd er wel tweede mee. Ik hoorde verder nog dat er bij terugkomst op camping 't hemelke een bbq op jullie te wachten stond, deze werd verzorgd door sjlechter jean-pierre en natuurlijk niemand minder dan onze Huppie Neven. Met uiterste zorgvuldigheid werd het vlees door deze mannen voorbereid. De worsten waren van zo een uitermate goede kwaliteit, dat de ballen al snel weer vergeten waren. De rest van het vlees was ook zeker niet van mindere kwaliteit en dat was ook te merken aan een aantal van jullie leden die na 8 keer halen, nog steeds niet genoeg hadden en nog maar eens aansloten op zoek naar een snackje. Ook moest ik jullie nog even melden dat Wiel Verhoeven zo erg blij was met jullie kaart, dat hij besloten heeft jullie allemaal uit te nodigen voor een toernooitje jeux de boulen op zijn kosten. Maar omdat Wiel maar voor een persoon inschrijfgeld kan betalen, is de gelukkige patrick heijnen geworden. Patrick proficiat! Tenslotte wil ik jullie succes wensen met de eerste repetitie, ik denk dat vele van jullie dat wel kunnen gebruiken. Hoogachtend, Directeur GGD Zuid, Bert Ram. Voor meer informatie: GGD Zuid.


GGD Zuid 16-8-2011
Beste leden van Drumband Sint Rochus. Bij deze wil ik jullie melden dat ik zeer dankbaar ben, dat ik vrijkaartjes heb mogen ontvangen van jullie voor die schitterende dartwedstrijd gisterenavond. In een schitterende ambiance, die bestond uit Peter Ruwette, curryworst met mosterd, all you can pay bier en 4 toekijkende hollanders, heb ik de wedstrijd bekeken. Nadat coach Lou van Chappin de opstelling bekend had gemaakt (4-4-2) met Bert in de spits, kon de langverwachte wedstrijd eindelijk beginnen. Het was een waar spektakelstuk dat zich voor mijn ogen afspeelde, zo mooi dat ik bijna niet durfde te knipperen, bang om iets te missen. Helaas verloor jullie drumbandteam zeer nipt met 1-9, desalniettemin kwamen er bij een aantal leden van de drumband verborgen krachten naar boven. Zo werd jullie hub, die al dagen wakker lag voor deze wedstrijd, gekroond tot man van de wedstrijd. Dit nadat hij in een verbluffend duel, won van een andere nog kalere man: Alain. Die naar het schijnt, na dit verlies zijn pijlen ergens anders op gaat richten, namelijk droogvissen. Maar nog even terug naar Hub, die de eer voor de drumband gered heeft. Vol overgave en energie begon Hub aan zijn onderlinge duel. Hij smeet met zoveel passie en emotie dat hij de pijlen bijna niet los kon laten en op die manier zichzelf bijna het bord ingooide. Toch wist Hub als enige een punt binnen te halen, door op een magistrale en werkelijk ongelooflijke zelfs verbluffende manier dubbel zeven uit te gooien. Tevens bestond het drumband team uit meerdere heroïsche leden. Zo wist Bjorn bijna te winnen in een duel tegen Rick Winthagen. Of hoe Hub Collaris deze jongen ook wel noemt: Vieze Molmoes! Bjorn kon bijna winnen doordat hij thuis al goed geoefend had, helaas moeten nu wel de muren van de garage opnieuw gevoegd worden. Bert's plan om marc wolfhagen om te kopen ging uiteindelijk niet door, omdat deze zich verslikte in een stukje curryworst en al stikkend per ongeluk 97 uitgooide. Remon deed zijn uiterste best, maar door sabotage wilde het maar niet lukken. Leon wist samen met Hub nog bijna een duel te winnen, maar omdat Hub uit vorm begon te raken en bij Leon de creatieve sappen begonnen te werken werd dit duel ook verloren en tenslotte kon de normaal zo zelfverzekerde Jeffrey, de druk ook niet meer aan en scheet daardoor bijna in zijn broek. Bijna vergeet ik nog te noemen dat lou van chappin ook nog een duel heeft gedart. Maar ook dit duel ging jammerlijk verloren. Niet omdat coach lou zo slecht gooide, maar omdat hij tijdens het darten weer eens leed aan wat ik noem: het LCS oftewel, het Lou Chappin Syndroom. Lou zijn hoofd werd door het lachen zo rood, dat er geen bloed meer over was voor zijn arm en hij daardoor niks meer kon raken. Misschien deed Lou dit ook wel extra gewoon omdat hij Alain de overwinning gunde. Want stel jullie eens voor. Je zit bij de dartclub en verliest op een avond van Lou & Hub, dan kun je in plaats van droogvissen toch beter emigreren naar België om daar een nieuwe dartclub op te richten. Desalniettemin was het zeker een geslaagde avond en ook zeker voor herhaling vatbaar. Ik raad jullie nu al aan om kaarten te kopen voor volgend jaar. Te koop bij de esso en ook online te bestellen voor maar 5 euro. Speciale dank gaat uit naar Jeu, die samen met mij de hele avond is gebleven en naar Lou de toch weer een historische avond heeft georganiseerd. Ik zeg applaus! Hoogachtend, Directeur GGD Zuid, Bert Ram. Voor meer informatie: GGD Zuid.


Ook Hulsberg is present tijdens unieke Taptoe in Houthem
Op vrijdag 3 juni a.s. organiseert het klaroenkorps van onze bevriende Houthemse schutterij St. Martinus een taptoe in de unieke entourage van het kasteel Chateau St. Gerlach. Ook onze drumband zal deelnemen aan deze taptoe, waaraan diverse drumbands, slagwerkgroepen, jachthoorn- en klaroenkorpsen én WMC toppers hun mars- en showfiguren op eigen muziek uitvoeren. Voorafgaand aan deze taptoe marcheren alle deelnemende korpsen vanaf 19.00u vanuit diverse plekken in het dorp in steroptocht naar het taptoeveld op het landgoed. Ook onze jeugdige JES collega's zetten wederom hun beste beentje voor tijdens dit unieke evenement. Zij hebben onlangs laten zien dat het vele repeteren zijn vruchten goed heeft afgeworpen. Het optreden in Baexem was een mooi voorproefje, in Houthem wordt het hele showgebeuren nog uitvoeriger en mooier uit de doeken gedaan, waardoor Drumband St. Rochus zich met trots aan een breed publiek kan presenteren middels een zeer mooie show en exercitie met verrassende effecten. Dus wees allemaal welkom op vrijdag 3 juni vanaf 19.30u in Houthem, St. Gerlach! Voor meer info en om evt. tribunekaarten te reserveren, kijk op www.schuttersweekend.nl


Deelname grote LBT muziekmanifestatie 
Op zondag 8 mei organiseerde de Limburgse Bond voor Tamboerkorpsen (LBT) een grote jubileum/muziekmanifestatie in het kader van haar 50-jarig bestaan. Drumband St. Rochus vertrok om 11.00u vanuit hun Hulsbergse dorp richting het midden Limburgse dorp Baexem. Aan de optocht zouden ca. 44 korpsen deelnemen en nadat iedereen ruim voorzien was van een natje en drankje, werd om 13.30u gestart aan deze optocht. De drumband liep als 4e deelnemer in de optocht en startte als 1e korps heel enthousiast aan hun streetparade met showelement. Onze jeugdigde collega's van JES kwamen als het ware uit het niets vanachter het korps vandaan en marcheerden heel trots zelfstandig door het defile, hetgeen op een groot applaus vanuit het publiek kon rekenen. Ook de grote groep liet daarna een mooie, doch half afgemaakte, show zien. Zoals gezegd, het publiek juichtte dit schouwspektakel van harte toe, het scheen echter door de organisatie niet helemaal gewaardeerd te worden. Hierdoor konden niet alle showfiguren uitgevoerd worden. Doch dit mocht de pret niet drukken, het publiek genoot zichtbaar en dat is tenslotte waar je het voor doet! Dankzij het mooie weer en de gezellige club, werd het toch nog een leuke middag. Omstreeks 17.00u keerden we weer met de bus terug in het Hulsbergse, waarna eenieder huiswaarts keerde en waarschijnlijk nog even ging genieten van moederdag en/of een welverdiende bbq, gezien de zomerse temperaturen. 
Kijk in ons foto album voor mooi beeldmateriaal van deze optocht! 
En klik HIER voor een mooi filmpje van het hele defile!


1,2,3 en hup mars vooruit!
De dames en heren van Drumband St. Rochus zijn de laatste weken flink sportief bezig! De exercitie oefeningen zijn weer uit de kast gehaald en krijgen momenteel weer de volle aandacht. Na een winterse periode van rust is dat ook wel weer nodig. Even het geheugen goed opfrissen en gaan met die banaan! Niet alleen de 'grote' groep is flink aan het oefenen, ook onze jeugdige collega's van JES zetten hun beste beentjes voor! Want het complete korps mag aantreden op zondag 8 mei in Baexem tijdens een grote streetparade en op vrijdag 3 juni tijdens de sterparade en taptoe in Houthem. Een goede voorbereiding is immers het halve werk!


Benoeming erebestuurslid tijdens algemene jaarvergadering
Op maandag 28 maart a.s. vond de jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats. Tijdens deze vergadering trad de heer Hub Hamers sr. af als bestuurslid. Hij stelt zich niet meer herkiesbaar. Hub werd bedankt voor zijn jarenlange bestuursinzet voor de Hulsbergse vereniging. Ter ere daarvan werd hem een herinneringsschildje, bloemetje, flesje wijn en een welgemeend applaus aangeboden. Ook werd hij benoemd tot erebestuurslid van de club. Hub Hamers is al lid sinds de oprichting in 1957 en sinds 1964 bestuurslid; kortom een verenigingsmens in hart en nieren! Zijn vriendschap en inzet zullen dan ook niet verloren gaan voor St. Rochus. 


Mooie prestatie Limburgse Kampioenschappen solisten !
Op zaterdag 19 maart a.s. namen 3 JES collega's deel aan de Limburgse Kampioenschappen voor solisten als gevolg van hun puike optreden op het Solistenconcours van 30 januari jl. in ons eigen verenigingslokaal. Hier haalden zij meer dan 85 punten en derhalve ontvingen zij een uitnodiging voor deze Limburge Kampioenwedstrijd.

Wouter Ten Vaarwerk beet om 12.15u het spits af voor wat betreft de inbreng vanuit St. Rochus, meteen na hem volgde Jesse Gaemers en om 13.10u mocht Rick Habets voor het voetlicht treden. Jurering was in handen van de heren Stoffels en Mennens. 
En dat onze JES heren Limburgs Kampioenschapwaardig waren, bewezen zij met een super goed optreden met de mooie puntenaantallen van 88 punten (Wouter), 87 punten (Jesse) en 86 punten (Rick). Zeer tevreden en trots keerden zij in bezit van een diploma en de mooie puntenlijst huiswaarts vanuit Heythuysen. Op maandag na afloop van de repetitie, werden zij nog eens extra in het zonnetje gezet en toegesproken door onze voorzitter. Zij ontvingen als traktie een lekkere snoeppot en ook nog eens een extra zakje chips van Bas Hendriks die zijn verjaardag vierde. Heren, proficiat! 


Carnaval 2011 
Op carnavalszondag 6 maart begeleidde onze vereniging samen met Kon. Fanfare St. Caecilia, Hulsberg het (jeugd)prinsenpaar van hun thuisadres tot aan het Gemeenschapshuis de Lange Berg, alwaar hen een mooie receptie aangeboden werd. Het was vroeg dag op deze carnavalszondag en terwijl menigeen de slaap nog uit de ogen wreef, scheen de zon vrolijk waardoor het vroege tijdstip wat minder erg leek... Na een flink tochtje naar Aalbeek werden we bij de jeugdprinses Britt door de hooglustigheden getrakteerd op lekkere koffie, broodjes, etc. We waren vereerd dat we (wederom) binnen de drumband een jeugdprins in ons midden hadden. We hebben hen dan ook graag begeleid. Onze felicitaties werden bij aankomst in het Gemeenschapshuis onderstreept met een muzikale hulde. De collega's van jeugdprins Clint brachten eerst een serenade, waarna de 'grote groep' volgde. 

Op carnavalszondag 6 maart begeleidde onze vereniging samen met Kon. Fanfare St. Caecilia, Hulsberg het (jeugd)prinsenpaar van hun thuisadres tot aan het Gemeenschapshuis de Lange Berg, alwaar hen een mooie receptie aangeboden werd. Het was vroeg dag op deze carnavalszondag en terwijl menigeen de slaap nog uit de ogen wreef, scheen de zon vrolijk waardoor het vroege tijdstip wat minder erg leek... Na een flink tochtje naar Aalbeek werden we bij de jeugdprinses Britt door de hooglustigheden getrakteerd op lekkere koffie, broodjes, etc. We waren vereerd dat we (wederom) binnen de drumband een jeugdprins in ons midden hadden. We hebben hen dan ook graag begeleid. Onze felicitaties werden bij aankomst in het Gemeenschapshuis onderstreept met een muzikale hulde.

Op maandag 7 maart trok door de zonnige straten de Hulsbergse optocht. Omstreeks 13.00u verzamelde iedereen zich bij Bert, alwaar we voorzien werden van de bekende carnavalskledij. Zoals te doen gebruikelijk, opende de Drumband de optocht door omstreeks 13.40u vanaf de Mesweg te vertrekken. Het bleek een lange bonte stoet te zijn, die door de warme zonnestralen nog beter tot zijn recht kwam. Nadat we al 2x verdiend pauzeerden bij de cafe's, werden we eerst bij Hub Hamers verwend door een lekker drankje en bij Funs Pluijmaekers was hier zelfs een overheerlijk broodje worst bij inbegrepen. De optocht liep in een ietwat andere route, waardoor de ontbinding ouderwets op het Europaplein plaatsvond. Wij daarentegen stopten al wat eerder om de rest van de optocht te kunnen bekijken. Nadat we de resterende carnvalsvierders langs zagen komen, marcheerden we terug naar het verenigingslokaal en carnavalstempel Op de Trepkes alwaar het nog lang onrustig en gezellig bleef. Voor foto's van de optocht; www.hulsberg.info


Succesvol Solistenconcours LBT zondag 30 januari 2011
Op de laatste zondag van het jaar, organiseerde Drumband St. Rochus het federatief Solistenconcours voor de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen voor het district Heerlen. Deze dag begon al vroeg en terwijl de zaal in gereedheid werd gebracht, de koffie liep te pruttelen en de bonnen geteld werden, meldden zich reeds de eerste solisten uit Wijlre om 09.20u in het Hulsbergse verenigingslokaal om zich warm te trommelen voor hun optreden om 10.00u. Deze dag zouden rond de 60 solisten voor het voetlicht treden om voor de deskundige jurering van de heer Rob Janssen hun kunsten te laten horen. 

Ons eigen JES mocht rond lunchtijd hun muzikale kunnen tonen, Maikel Leurs beet de spits af. In rap tempo wisselde de JES leden zich af, om tenslotte te eindigen met een duo werk van Ellen en Wouter Ten Vaarwerk. Zichtbaar opgelucht waren onze jeugdige leden wel toen iedereen klaar was. Gelukkig voor hen hoefden ze niet te lang te wachten op de uitslag, aangezien deze bijna meteen bekend werd gemaakt na hun optreden. Nerveus verzamelden alle ochtendsolisten zich op de bühne om van speaker Henk de Jong te horen te krijgen wat hun punten waren. Nou, de dame en heren van JES mochten zich gelukkig prijzen met hun mooie resultaten: Maike Leurs 84 punten, Bob Hendriks 81 punten, Bas Hendriks 81 punten, Clint Ghijsen 80 punten, Jesse Gaemers 86 punten, Roy Souren 84 punten, Rick Habets 87 punten, Wouter ten Vaarwerk 85 punten en Ellen en Wouter behaalden als duo 80 punten!! 

Na nog een paar spannende uurtjes wachten, werd bij de tweede en laatste prijzenbekendmaking al heel gauw duidelijk dat Hulsberg zelfs met een paar bekers aan de haal zou gaan! Rick Habets behaalde in de jeugddivisie het hoogste aantal punten en verdiende dus met zijn 87 punten een mooie beker voor de 1e prijs, 2e prijs was voor Jesse Gaemers en 3e prijs voor Wouter. En deze laatst genoemde mocht ook nog samen met zijn zus Ellen een beker in de wacht slepen voor het duo optreden, waarbij zij in de jeugddivisie het hoogst aantal punten binnen wisten te halen. Rick Habets mocht ook nog de beker in ontvangst nemen die door de Gemeente Nuth ter beschikking werd gesteld voor hoogste aantal punten jeugd en 5e divisie als extra stimulans voor de jeugd! Op de site van de lbt (www.l-b-t.nl) zijn overigens alle uitslagen te vinden. Foto's van deze dag vind je terug in ons foto album! 

Al met al was een zeer geslaagde dag, niet alleen door de zeer mooie resultaten, maar ook organisatorisch gezien was het een goede zondag. Een welgemeend dank je wel aan alle leden die zich vrijwillig hebben ingezet om deze dag te laten slagen en last but zeker not least een dank je wel aan de instructeurs en een SUPER PROFICIAT voor de jongste telgen van deze mooie vereniging !!


Drukbezocht Nieuwjaarsconcert Hulsberg 
Op zondag 2 januari 2010 a.s. organiseerden Kon. Fanfare St. Caecilia, Gospelkoor Hulsberg en Drumband St. Rochus, Hulsberg voor de zevende maal op rij hun inmiddels bekende Nieuwjaarsconcert. Dit muzikale samenzijn kende een grote opkomst. Om 14.00u opende Kon. Fanfare St. Caecilia het concert met haar vrolijke noten, zodat de stemming er al meteen goed inzat. Vervolgens was het Gospelkoor aan de beurt en Drumband St. Rochus met haar Jeugdensemble sloot de rij. JES beet voor ons de spits af en startte het jaar met een goed optreden. Daarna was het tijd voor de 'grote drumband' om haar muzikale kunsten te laten horen. Het gezellige concert werd omstreeks 17.00u afgesloten waarna het instrumentarium werd ingeladen en er ook nog voldoende tijd was om na te borrelen in de gezellige ambiance van Gemeenschapshuis de Lange Berg. De start van het (muzikale) jaar is gemaakt! Op naar een goed, nieuw jaar met veel (muzikaal) geluk en bovenal een goede gezondheid voor eenieder ! 


St. Rochus Hulsberg zoekt voorzitter!
Na 40 jaar voorzitterschap heeft het boegbeeld van de Hulsbergse Drumband St. Rochus, Hub Limpens, tijdens de ledenvergadering afscheid genomen als voorzitter. Mede door zijn inzet en energie is de vereniging geworden tot wat deze nu is. Een springlevende omvangrijke sociale vereniging met een jeugdig hart ondanks de voor vele andere verenigingen moeilijke tijden i.v.m. ledenaantal en financiën.

Drumband St. Rochus Hulsberg is als een van de weinige drumbands in Limburg een zelfstandige vereniging met 28 musicerende slagwerkers en een jeugdensemble met nog eens 12 jeugdige tamboers in opleiding. Daarnaast kent de vereniging een actief bestuur, muziekcommissie en een groot aantal sympathisanten en helpende handen bij evenementen. De drumband speelt in de hoogste divisie en speelt publieksvriendelijke slagwerkmuziek voor melodisch slagwerkensemble tijdens concerten en is op straat actief met diverse showfiguren tijdens marsparades en andere optredens. De vereniging drijft op sociale binding en muzikale uitdaging.

Bestuur en leden zijn nu op zoek naar een nieuwe voorzitter liefst van buiten de vereniging, die in staat is de vereniging te leiden en te vertegenwoordigen. Muzikale kennis is niet noodzakelijk, maar verenigingsgevoel wel. Voor meer informatie kunt u terecht op www.sintrochushulsberg.nlof bij vice-voorzitter Nick Huntjens (045-4052888).

Vrienden worden met Drumband St. Rochus??
Drumband St. Rochus gaat van start met het oprichten van een eigen Vriendenclub, de zgn. 'Vrienden van St. Rochus'. Het idee voor deze vriendenclub is ontstaan doordat vanuit de (Hulsbergse) gemeenschap diverse personen de

 
Realisatie dackus.it
Terug naar homepage Verstuur een mail naar ons Schrijf in ons gastenboek!