Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
09 oktober 2013
Bijzondere feestavond

St. Rochusfeest

Op zaterdag 12 oktober vierde  Drumband St. Rochus haar jaarlijks 'patroonsheilige feest', het zgn. St. Rochusfeest. Zoals gebruikelijk luisterde zij de H. Mis op in de St. Clemens kerk. Bijzonder hieraan is het feit dat zij hun 1e concert verzorgden onder leiding van hun nieuwe instructeur Stan Beckers. 

 

Voor de H. Mis brachten zij een bezoek aan de Wissengrachtse begraafplaats ter herdenking van hun overleden leden. Aansluitend vond de feestavond plaats in verenigingslokaal Cafe-Zaal Op de Trepkes.

Die feestavond begon met het huldigen van de jubilaris. Dit jaar kent de vereniging 2 jubilarissen, te weten bestuurslid en vaandeldrager Bert Limpens die 40 jaar lid is en tamboer Eddy Fransen die reeds 25 jaar lid is (was echter vanwege vakantie afwezig). Door de voorzitter van het districtsbestuur van de LBT werden de bijbehorende versierselen opgespeld. 

Het was een bijzondere avond; niet alleen hadden zij hun 1e concert onder leiding van hun nieuwe instructeur Stan, zoals hierboven vermeld. Maar ook was er tijdens deze avond sprake van een heuse 'tambour-maître wisseling'. Jan Volders heeft nl. het stokje aan Bjorn Vleugels overgegeven en hier is uiteraard uitvoerig bij stil gestaan. Volders blijft wel nog muzikaal verbonden aan de club. Bjorn Vleugels is reeds 27 jaar lid en gaat naast zijn functies als leerlingbegeleider en tamboer met deze nieuwe klus een mooie uitdaging aan.  


Nadat alle officiële plichtplegingen gedaan waren, werd de feestavond vervolgd en onder het genot van een heerlijk drankje en hapje werd het als vanouds een gezellige happening. In het foto album verder op deze website, zijn de vele foto's (met grote dank aan Peggy Heijnen!!) het bewijs van deze gezellige avond. 

Share |
Terug
Realisatie dackus.it
Terug naar homepage Verstuur een mail naar ons Schrijf in ons gastenboek!