Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
07 april 2015
Eindpresentatie muzikaal samenwerkingsverband - Klinkend Perspectief


Dinsdagavond 7 april, een volle zaal in Gemeenschapshuis De Lange Berg, enthousiaste leerlingen van groep 5 van basisschool Hulsberg en een samengesteld (jeugd) orkest van de 3 organiserende verenigingen Fanfare St. Clemens, Kon. Fanfare St. Caecilia en Drumband St. Rochus. Dit waren de ingrediënten voor de eindpresentatie van het project 'Klinkend Perspectief'. 

 

Een mooi muzikaal samenwerkingsproject van de 3 bevriende muziekverenigingen i.s.m. met Stichting Muziekschool Kerkrade (SMK) en mede mogelijk gemaakt door het Huis voor de Kunsten Limburg, de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) en Rabobank Zuid Limburg.
Leerlingen van groep 5 hebben gedurende het schooljaar 2014-2015 muziekles gekregen van 'meester Maarten' van de Muziekschool Kerkrade die dit op zeer enthousiaste manier deed.
En op dinsdag 7 april was het tijd voor de leerlingen om aan ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's en alle andere geïnteresseerden te laten zien wat ze hadden geleerd op het gebied van zang, muziekinstrumenten, dans en 'interviewtechnieken'. Tussen de presentaties van de leerlingen door, speelde het samengestelde (jeugd) orkest van de verenigingen enkele populaire muziekwerken. De avond werd afgesloten door een schitterend samenspel van het orkest en de leerlingen in de vorm van het stoere muziekstuk 'Angry Birds'.
Het was een geweldige avond ter afsluiting van een geweldig muziekproject. Doel om jeugdigen te betrekken bij het culturele erfgoed van onze muziekverenigingen is hiermee zeker bereikt… nu hopen dat we ze ook zo enthousiast kunnen houden….!  

 

 

Share |
Terug
Realisatie dackus.it
Terug naar homepage Verstuur een mail naar ons Schrijf in ons gastenboek!