Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
07 november 2015
Drumband St. Rochus op concours !

Op zondag 15 november a.s. neemt Drumband St. Rochus, Hulsberg in de veeleisende 2e divisie (sectie A2) deel aan het officiële bondsconcours van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Onder leiding van tamboer-maître Bjorn Vleugels en instructeur Stan Beckers zullen de slagwerkers rond 14.55 uur opmarcheren in Sporthal de Wetteling te Venray. De slagwerkgroep speelt als concertwerk Sounds of Centenary Memories van Leon Camp en als marcherend werk Lucky Seven, eveneens van Leon Camp. Tijdens het marcherend optreden dienen tevens de verplichte figuren, zoals de Engelse en Amerikaanse counter te worden uitgevoerd.

 

 

Sounds of Centenary memories

Een concertwerk voor melodisch percussie, geschreven door Leon Camp.

Het werk gaat over de strijd om zelfstandigheid van de gemeenschap van Meterik, gemeente Horst aan de Maas, aan het einde van de 19e en begin van de 20e eeuw. Zelfstandigheid zou alleen mogelijk zijn als Meterik in staat zou zijn een eigen kerkt en pastorie te bouwen. Vastberaden ging men aan de slag en bouwde een molen die in 1899 begon te draaien. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van deze molen 'Eendracht maakt Macht' werd dit stuk door Leon Camp geschreven. In de compositie weerklinken een aantal herinneringen uit die lang vervlogen tijd. Allereerst uit de periode van voor de zelfstandigheid. Het ontwaken op zondag, de tocht naar Horst om aan de zondagsplicht te voldoen, de H. Mis en de terugtocht. Het middengedeelte schildert de roep om een eigen kerk, de ontgoocheling ten gevolge van tegenwerking, het doorzettingsvermogen en de strijd. Tenslotte komen in het laatste gedeelte de herinneringen aan de molen en eigen kerk naar voren.
Met deze historische informatie als achtergrond hoort u het mooie verhaal muzikaal tot leven komen, enthousiast uitgevoerd door Drumband St. Rochus.


Voorbereiding
Het korps is al vele maanden druk aan de slag met de voorbereidingen op deze hele speciale wedstrijd. De ideale mix tussen ervaren oudere muzikanten en veel jong nieuw elan maakt van St. Rochus een club met uitstraling, die dit concours graag gebruikt als tussentijdse meting van haar prestaties.

In de voorbereiding op deze concoursdeelname verschenen de slagwerkers vele malen in hun repetitielokaal of in een sporthal in de regio. Tussentijds liet men zich reeds diverse malen beoordelen tijdens voorconcoursen en festivals. De voorbereiding wordt afgesloten met een openbare generale repetitie op vrijdag 13 november om 20.00 uur in verenigingslokaal Café-Zaal Op de Trepkes te Hulsberg.

 

Vele Hulsbergers zullen de slagwerkers op de concoursdag aanmoedigen in Venray. Er zijn nog plekken vrij in de supportersbus. Meldt u ook aan als medereiziger bij secretaris Ilona Dormans-Vleugels via telefoon 06-12450849 of info@sintrochushulsberg.nl. De drumband wordt 15 november rond 18.45 uur terugverwacht in Hulsberg en bij een goed resultaat is er op zaterdag 21 november een openbare receptie voor de slagwerkers en hun begeleiders.Share |
Terug
Realisatie dackus.it
Terug naar homepage Verstuur een mail naar ons Schrijf in ons gastenboek!