Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Welkom bij Drumband St. Rochus Hulsberg online
Op deze website vindt u veel actuele informatie over de actieve Hulsbergse vereniging Drumband St. Rochus. Tevens krijgt u zicht op de historie en de geplande activiteiten en nodigen wij u van harte uit om een bericht achter te laten in het gastenboek!
 
Erelid Frans Cobben overleden
17 mei 2018

Ons bereikte het droevige bericht dat op dinsdag 15 mei ons erelid Frans Cobben op 83-jarige leeftijd, thuis in Vaesrade, is overleden.
Lees meer >
Rabobank Clubkas Campagne
08 mei 2018

Wij hopen dat jij ook het (Hulsbergse) verenigingsleven een warm hart toedraagt. 
Want.... jouw stem is geld waard! 

Lees meer >
Nieuwjaarsconcert 2018
07 januari 2018

Ons Nieuwjaarsconcert van vanmiddag is weliswaar uitgegroeid tot een mooie traditie, maar toch voelde het voor St. Rochus vandaag enigszins nieuw aan....
Lees meer >
Nieuwe dirigent voor St. Rochus!
04 september 2017

Na een korte zoektocht zijn we blij jullie te kunnen mededelen dat we een nieuwe muzikaal leider hebben gevonden in de persoon van Tim Aerdts oet Remunj.

Lees meer >
Drumband St. Rochus viert feest!
05 juli 2017

Drumband St. Rochus is jarig!
Dit jaar, om precies te zijn op vrijdag 7 juli, bestaat Drumband St. Rochus 60 jaar ! 

Lees meer >
Druk Drumbandweekend
18 juni 2017

Een druk, muzikaal weekend ligt achter ons....

Een 
Lees meer >
Clubkas Campagne Rabobank Centraal Zuid-Limburg
13 juni 2017

De uitslag van de Clubkas Campagne van Rabobank Centraal Zuid-Limburg is bekend. 
Lees meer >
St. Rochus neemt deel aan unieke Taptoe in Houthem
01 juni 2017


Op vrijdag 16 juni a.s. organiseert het klaroenkorps van de Houthemse schutterij St. Martinus een taptoe in de unieke entourage van het kasteel Chateau St. Gerlach. Ook Drumband St. Rochus zal - net zoals 6 jaar geleden - deelnemen aan deze taptoe, waaraan diverse drumbands, slagwerkgroepen, jachthoorn- en klaroenkorpsen én WMC toppers hun mars- en showfiguren op eigen muziek uitvoeren.

Lees meer >
Wij zijn op zoek naar een nieuwe, muzikaal leider !
31 mei 2017

St. Rochus is een enthousiaste muziekvereniging uit Hulsberg. Dit mooie dorp uit de Gemeente Nuth kent een rijk verenigingsleven met o.a. 2 fanfares en onze Drumband, die overigens een geheel zelfstandige en volwaardige vereniging is. 
Lees meer >
Demonstratie Slagwerk - Klinkend Perspectief
04 april 2017

Klinkend Perspectief is een muziek educatief programma voor leerlingen van groep 5 in het basisonderwijs. Al enkele jaren volgt Drumband St. Rochus dit programma samen met Fanfare St. Clemens en de Kon. Fanfare St. Caecilia. Dit mooie project komt in Hulsberg tot stand in een samenwerking tussen SMK (Stichting Muziekschool Parkstad) en Basisschool Hulsberg.
Lees meer >
Mooie score solist
19 maart 2017

Vandaag was D-Day voor Rochus solist Jordy Steins op de Limburgse Kampioenschappen....

Lees meer >
Vastelaovend 2017
08 maart 2017

De carnavalspekskes liggen allang weer gewassen en gestreken in de kast.......
Lees meer >
Topscore voor Rochussolist!
05 februari 2017

Breaking news....... we horen net van onze plaatselijke verslaggever het goede nieuws over het optreden van 'onze Benjamin', Jordy Steins op het LBT solistenconcours. 
Lees meer >
Fijne feestdagen !
24 december 2016

Op de valreep van het oude jaar willen wij eenieder die ons in 2016 wederom gunstig gezind is geweest, hele fijne en gezegende kerstdagen toewensen. Wij zijn dankbaar voor uw steun, in welke vorm dan ook!
Lees meer >
Geslaagd St. Rochusfeest
11 oktober 2016

In het foto album een korte sfeerimpressie van een geslaagd St. Rochusfeest van zaterdag 8 oktober. 
Lees meer >
Anfangsparty St. Rochus
18 september 2016

Jubileumfeest gestart.... 
Lees meer >
Met vlag en wimpel geslaagd !
22 juni 2016

Op een paar dagen na was het vandaag exact 2 jaar geleden dat onze instructeur Stan Beckers met het geweldige cijfer van een 9 slaagde voor zijn opleiding klassiek slagwerk (bachelor). 
Lees meer >
En wat was het een mooie wereldreis.....
20 juni 2016

Verrassend hoe je op een zondagmiddag in juni de halve wereld kunt rondreizen in slechts 2.5 uur...

Lees meer >
Fasten your seatbelts....
18 juni 2016

Na een goede, maar vooral grondige proefvlucht vanochtend/vanmiddag zijn de dames en heren van The Young Voices en Drumband St. Rochus helemaal klaar voor hun muzikale rondreis morgen !! 

Lees meer >
Drumband St. Rochus op muzikale wereldreis
09 mei 2016

De tamboers van de Hulsbergse Drumband St. Rochus gaan op zondag 19 juni op muzikale wereldreis! In samenwerking met het koor The Young Voices uit Voerendaal organiseren zij op de 3e zondag in juni een Promsconcert met de alles omvattende titel 
‘Fly with us into the world….. and enjoy the music! 
Lees meer >
Nieuwe voorzitter voor St. Rochus!
17 april 2016

Op de Algemene Jaarvergadering van 17 april vonden een tweetal wijzigingen plaats binnen het bestuur van de Hulsbergse Drumband. 
Leon Bertram is toegetreden tot het bestuur en werd hartelijk welkom geheten binnen de leiding van de vereniging.

Lees meer >
Vastelaovend 2016
15 februari 2016

3x is scheepsrecht en dat gold ook voor de grote optocht van Hulsberg zoals die in het Beumerwald op Valentijnsdag dan eindelijk plaatsvond….

Lees meer >
Nieuwjaarsconcert Hulsberg
23 december 2015

Het nieuwe jaar kun je maar beter openen met een muzikale groet! Althans dat dachten Drumband St. Rochus en Kon. Fanfare St. Caecilia ruim 12 jaar geleden...
Lees meer >
Sfeerimpressie Bondsconcours 2015
07 december 2015

In ons fotoalbum vind je een korte sfeerimpressie terug van onze voorbereidingen op en deelname aan het Bondsconcours van 15 november 2015.
Met dank aan fotograaf Mitch Schefer!  
Lees meer >
Receptie Bondsconcours
22 november 2015

En met een gezellige receptie zaterdag 21 november sloten we onze drukke concourstijd op een feestelijke wijze af. 
Lees meer >
1e prijs voor St. Rochus op concours!
16 november 2015

Zondag 15 november... een dag die de boeken in gaat als een bijzondere dag......
Lees meer >
D-DAY …..
15 november 2015

Deze term wordt in de krijgsmacht gebruikt om de dag aan te duiden waarop een aanval of operatie gepland is…. Zonder ernstig te overdrijven, kun je wel stellen dat voor Drumband St. Rochus vandaag, zondag 15 november 2015, D-day is…..

Lees meer >
Drumband St. Rochus op concours !
07 november 2015

Op zondag 15 november a.s. neemt Drumband St. Rochus, Hulsberg in de veeleisende 2e divisie (sectie A2) deel aan het officiële bondsconcours van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Onder leiding van tamboer-maître Bjorn Vleugels en instructeur Stan Beckers zullen de slagwerkers rond 14.55 uur opmarcheren in Sporthal de Wetteling te Venray. De slagwerkgroep speelt als concertwerk Sounds of Centenary Memories van Leon Camp en als marcherend werk Lucky Seven, eveneens van Leon Camp. Tijdens het marcherend optreden dienen tevens de verplichte figuren, zoals de Engelse en Amerikaanse counter te worden uitgevoerd.

 

Lees meer >
Mooi St. Rochusfeest
11 oktober 2015

Traditiegetrouw viert Drumband St. Rochus op de 2e zaterdag in oktober haar zgn. patroonsheilige feest, ofwel het St. Rochusfeest. 
Lees meer >
Aanvulling prijzenkast....!
14 september 2015

Dat onze deelname aan het Districtsfestival op zondag 13 september spannend zou worden, was vooraf al bekend…


Lees meer >
Districtsfestival Heerlen
10 september 2015

Op zondag 13 september zal Drumband St. Rochus deelnemen aan het festival van het district Heerlen van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Kon. Fanfare Aloysiana organiseert dit festival in Landgraaf.

Lees meer >
Constructieve repetitiedag
06 september 2015

Zondag 6 september begon vroeg voor de Drumbandfamilie......
Lees meer >
Toepen
15 juli 2015

Onze toepavond, altijd een goede afsluiting van de repetitieperiode voor de zomervakantie.
Lees meer >
Een stukje geschiedenisles op de verjaardag van St. Rochus
07 juli 2015
Op zondag 14 juli 1956 werd er, zoals iedere zondag na de hoogmis, gekaart in het stamcafé (het huidige verenigingslokaal) Café-Zaal Op de Trepkes te Hulsberg. Daarna praatte men nog over wat er verder op zo'n zondag te doen zou kunnen zijn.
In veel gevallen praatte men dan over voetballen en dan voornamelijk over de beide dorpsverenigingen RKVVH en Aalbekerboys, maar ook Fortuna 54, Rapid JC en MVV. Doch deze tak van sport had toen zomerstop, dus wat nu te doen? De heren Willem Chappin, Joep Extra en Sjang Hamers besloten om naar het schuttersfeest in Klimmen te gaan. 
Hier werd de basis van de huidige Drumband St. Rochus gevormd, zo bleek later.....
Lees meer >
Concert Hoevefeest 12 april
08 april 2015

Het begint intussen al een mooie traditie te worden.... ons concertoptreden op het jaarlijks Hoevefeest zoals dat a.s. weekend door Kon. Fanfare St. Caecilia op Camping 't Hemelke wordt georganiseerd.
Lees meer >
Eindpresentatie muzikaal samenwerkingsverband - Klinkend Perspectief
07 april 2015


Dinsdagavond 7 april, een volle zaal in Gemeenschapshuis De Lange Berg, enthousiaste leerlingen van groep 5 van basisschool Hulsberg en een samengesteld (jeugd) orkest van de 3 organiserende verenigingen Fanfare St. Clemens, Kon. Fanfare St. Caecilia en Drumband St. Rochus. Dit waren de ingrediënten voor de eindpresentatie van het project 'Klinkend Perspectief'. 

Lees meer >
Mooie resultaten Limburgs Kampioenschappen
23 maart 2015

Doordat een aantal Rochusleden tijdens het solistenconcours van de LBT hoge punten behaalden, ontvingen zij een uitnodiging voor de Limburgse Kampioenschappen op zondag 22 maart j. in Heel
Lees meer >
Carnaval in os eige Beumerwald
19 februari 2015


De 'drie' dolle carnavalsdagen zijn (helaas) alweer voorbij..... Onder een stralende zon genoot ook Drumband St. Rochus van carnaval in os eige mooie durrep! 

Lees meer >
Cafeprins Hub I
15 februari 2015

Op zondag 15 februari vond er in ons verenigingslokaal, Cafe-Zaal Op de Trepkes, voor de 1e keer in haar 104-jarig bestaan, een heuse 'Cafe Prins oetrooping' plaats. Een leuke, extra aanvulling op carnavalszondag in os Beumerwaldriek.
Lees meer >
Vruchtbaar solistenconcours
25 januari 2015


Vandaag namen ook onze eigen solisten deel aan het concours zoals wij dat samen met de LBT organiseerde.
Om 15.00u beet Roy Souren de spits af op marimba. Daarna volgde Hubert Trepels (voor het eerst) op xylofoon, Joep Vliegen op kleine trom, het duo Jesse Gaemers en Wouter ten Vaarwerk op kleine trom, gevolgd door het 2e duo Maikel Leurs en Rick Habets op kleine trom en Jordy Steins - met zijn 9 jaar de benjamin van het stel - sloot de rij, eveneens op kleine trom. 

Lees meer >
Nieuwjaarsconcert
24 december 2014

Op zondag 4 januari organiseren wij samen met onze bevriende Kon. Fanfare St. Caecilia het inmiddels traditionele Nieuwjaarsconcert.
Lees meer >
Drumband St. Rochus concerteert in Zorgcentrum Panhuys
05 december 2014

Op zondag 7 december a.s. verzorgt de Drumband een concert in Zorgcentrum Panhuys. 
Lees meer >
Kalender St. Rochus weer verkrijgbaar!
28 november 2014

Vanaf de 1e week van december verschijnt wederom de jaarlijkse 'Hulsberg' kalender van onze vereniging.
Lees meer >
Foto's Promsconcert online !!
12 november 2014

Gelukkig waren er ook een aantal fotografen aanwezig op ons Promsconcert, zodat we keer op keer kunnen terugkijken en nagenieten van de mooie, unieke avond !
Lees meer >
Eerste vlucht RochusAir meer dan geslaagd!
09 november 2014

De eerste vliegtuigvlucht ging in 1903 de lucht in...... 

Drumband St. Rochus volgde exact 111 jaar later en schreef op 8 november 2014 geschiedenis met de 1e reis van RochusAir!
Lees meer >
St. Rochusfeest!
11 oktober 2014

Op zaterdag 11 oktober houdt Drumband St. Rochus weer haar jaarlijks St. Rochusfeest. 

Lees meer >
Drumband naar Districtsfestival
28 september 2014


Op zondag 28 september a.s. neemt Drumband St. Rochus, Hulsberg deel aan het districtsfestival zoals dat door het bestuur van het district Heerlen wordt georganiseerd. 

Lees meer >
Nuth 70 jaar bevrijd !
18 september 2014

Viering bevrijding Nuth...... !
Lees meer >
Oefenen, oefenen, oefenen......
15 september 2014

Promsconcert: Gezamenlijke repetitie met het koor The Young Voices 
Lees meer >
Zomervakantie !
12 juli 2014

Donderdagavond 10 juli was de Rochusfamilie te vinden op de OLS terreinen in Grevenbicht om daar een handje te helpen tijdens de feestavond voor de vele vrijwilligers.

Samen met nog 4 andere Hulsbergse verenigingen hebben zij de handen uit de mouwen gestoken en er mede voor gezorgd dat de vele vrijwilligers een leuke avond konden beleven.

Lees meer >
Toepavond
08 juli 2014

Op de 57e verjaardag van Drumband St. Rochus (07-07-1957) was het tijd voor hun jaarlijkse toepavond. 


Deze avond is de voorbode voor het zomerreces van de tamboers en is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken traditie. 

Lees meer >
Processie Hulsberg
29 juni 2014

Op zondag 29 juni trok de mooie, traditionele Processie door onze Hulsbergse straten. 


Vanwege het weer werd het echter een verkorte processie. Het rustaltaar was in de Wissengracht en de H. Mis met de mooie slotmanifestatie vond plaats in onze Clemenskerk.
Lees meer >
Rochussolisten zeer verdienstelijk op Nederlandse Kampioenschappen
28 juni 2014

Op zaterdag 28 juni namen onze 2 solisten Jesse Gaemers en Wouter ten Vaarwerk deel aan de Nederlandse Kampioenschappen. 

Zij ontvingen deze uitnodiging vanwege hun goede resultaten die zij behaalden op de Limburgse Kampioenschappen op 23 maart jl. .

Lees meer >
St. Rochus te gast in Bad Munstereifel
20 juni 2014

Komende dagen zal de Rochuskaravaan neerstrijken in Bad Munstereifel.

Deze mooie historische stad is het hele weekend het toneel voor een Internationales Musikfest.

Lees meer >
Geslaagde instructeur
19 juni 2014

Stan Beckers rondt het Conservatorium af met een 9 !!

Voor ons was hij al lang geslaagd, maar sinds hedenochtend is onze instructeur Stan Beckers ook 'echt' geslaagd voor zijn opleiding klassiek slagwerk (bachelor) aan het Conservatorium in Maastricht!

Lees meer >
Drumband St. Rochus pakt haar koffers
05 juni 2014

Gaat u mee aan boord van Rochusair ? U bent van harte welkom...  
Fly with us into the music!


De Hulsbergse tamboers zijn momenteel druk met hun voorbereidingen op het 'promsconcert' zoals zij dat op zaterdag 8 november a.s. organiseren in Gemeenschapshuis De Lange Berg.
Lees meer >
Geslaagde Zeipkistenrace
18 mei 2014

Ook Drumband St. Rochus present bij de 1e Hulsbergse Zeipkistenrace!
Lees meer >
Donateursactie 2014
01 april 2014

Jaarlijks donateursactie in Hulsberg

Vanaf dinsdag 1 april tot ca. vrijdag 11 april organiseerde onze vereniging haar jaarlijkse donateursactie. Onze leden kwamen bij u langs de deur om een financiële bijdrage voor de vereniging te vragen.

Lees meer >
Limburgs Kampioenschap Solisten
23 maart 2014

Mooie resultaten

In navolging van hun goede resultaten op het LBT Solistenconcours eind januari, ontvingen Jesse Gaemers en Wouter ten Vaarwerk een uitnodiging voor de Limburgse Kampioenschappen solisten. Deze Limburgse strijd vond plaats op zondag 23 maart in Melick. 
Lees meer >
Vastelaovend 2014
04 maart 2014

Vastelaovend in os sjoëne Beumerwald mit ozze Drumbandprins Leon I veurop !
 
Lees meer >
Jeugdige slagwerkers succesvol in Kerkrade
26 januari 2014

Weer succes voor solisten!

Op zondag 26 januari jl. namen een aantal slagwerksolisten deel aan de solistenwedstrijd zoals die jaarlijks door de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) wordt georganiseerd. Het solistenconcours van het district Heerlen werd dit jaar in Kerkrade georganiseerd door Fluit- en Tamboerkorps Wilhelmina-Holz.
Lees meer >
Goede muzikale start van 2014
06 januari 2014

Geslaagd Nieuwjaarsconcert! 


Op de 1e zondag van het nieuwe jaar organiseerden wij samen met onze bevriende muziekverenigingen het Gospelkoor en de Kon. Fanfare St. Caecilia het Nieuwjaarsconcert. Deze traditie is 9 jaar geleden geboren en is inmiddels niet meer weg te denken uit de Hulsbergse gemeenschap.
Lees meer >
Geslaagde Tambourmaitre
09 november 2013

Intensieve tambourmaitrecursus door Bjorn Vleugels met mooi resultaat afgerond
Lees meer >
Bijzondere feestavond
09 oktober 2013

St. Rochusfeest

Op zaterdag 12 oktober vierde  Drumband St. Rochus haar jaarlijks 'patroonsheilige feest', het zgn. St. Rochusfeest. Zoals gebruikelijk luisterde zij de H. Mis op in de St. Clemens kerk. Bijzonder hieraan is het feit dat zij hun 1e concert verzorgden onder leiding van hun nieuwe instructeur Stan Beckers. 

Lees meer >
Moage veer uch evekes veursjtèlle ......
02 oktober 2013

Nieuwe instructeur Drumband St. Rochus, Hulsberg

Drumband St. Rochus uit Hulsberg beschikt sinds begin september over een nieuwe instructeur. Na een korte, intensieve zoektocht werd een geschikte kandidaat gevonden in de persoon van Stan Beckers.
Deze 22-jarige Roermondenaar woont momenteel in Maastricht alwaar hij aan het Conservatorium studeert.

Lees meer >
Te gast op Basisschool Hulsberg
18 september 2013

Slagwerkers gezocht op Basisschool Hulsberg

Op donderdag 5 september waren een aantal leden van Drumband St. Rochus samen met muziekleraar (en St. Rochuslid) Henk Martens te gast op Basisschool Hulsberg.  

Lees meer >
Toepavond en daarna.... vakantie !!
07 juli 2013

Op maandag 3 juli vond onze jaarlijkse toepavond plaats

Traditiegetrouw is dit de laatste informele activiteit voor de welverdiende vakantie.
Lees meer >
De vernieuwde versie van de website voor Drumband St. Rochus Hulsberg is online!
07 juni 2013

Iets nieuws onder de zon. We hebben besloten enkele vernieuwingen door te voeren zodat we weer fris aan de slag kunnen de eerste aankomende jaren met onze website. Natuurlijk in orde voor al die nieuwe dingen.

 


 

Lees meer >
Realisatie dackus.it
Terug naar homepage Verstuur een mail naar ons Schrijf in ons gastenboek!